Стоян Владков от Дряново спечели„Луковит Рън“ 2022

Стоян Владков („Локомотив“-Дряново) спечели Петия шосеен пробег „Луковит Рън“ 2022. След него в шестицата при мъжете се наредиха Йоло Николов, Митко Ценов, Мирослав Спасов, Георги Жеков и Атанас Куцаров.

Близо 9-километровата дистанцията от центъра на Луковит до пещера Проходна най-бързо при жените бе премината от Милица Мирчева („Атлет“-Мездра), следвана от Маринела Нинева, Билсерин Сюлейман, Таня Димитрова, Памела Ени и Маринела Цекова.

В пробега на 27 март участваха близо 70 бегачи и всички получиха керамични медали, специално изработени за състезанието. Община Луковит осигури парични награди за победителите до шесто място в генералното класиране, както и за най-добрите участници от Луковит до трето място. От състезателите на местния ЛАК „Атлетик-90“ при мъжете най-бързо бягаха Георги Георгиев, Павел Здравков и Калоян Кръстев, а при жените  – Мириам Иванова, Елена Здравкова и Вяра Милчева.

В масовия старт на 800 метра шампиони станаха Петър Трифонов от с. Торос и Явора Кръстева от София. Най-малкият участник при децата беше 5-годишният Мартин Драганов от Правец.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button