УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен стартира имунизацията срещу КОВИД-19

На 29 декември УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен стартира имунизационна кампания срещу КОВИД-19 с ваксината на Pfizer-BioNTech .

Ваксините ще пристигнат в лечебното заведение на 28 декември, а броят на записаните надхвърля 90 лекари и здравни специалисти. От тях, в първия ден ще бъдат ваксинирани 25 медицински специалисти, а първият лекар, който ще си постави ваксината, е проф. д-р Славчо Томов, Ректор на Медицински университет – Плевен.

За целта Болницата разполага със специално оборудван имунизационен кабинет, в който ще работят два екипа от лекари и медицински сестри. Всеки, който подлежи на имунизация, ще премине предварителен преглед и ще бъде подаден в базата данни на РЗИ. На по-късен етап, УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен има готовност да имунизира предварително записани пациенти и друг медицински персонал, работещ извън лечебното заведение.

Източник:
svmarina.com
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button