В област Плевен има условия за нормален учебен процес на началния курс

В област Плевен са създадени всички условия за нормално протичане на учебния процес на децата от начален курс, които от днес се връщат в клас.

Регионалното управление на образованието ще продължи проверките за спазване на противоепидемичните мерки.

„Осигурена е пълна дезинфекция и топлина на училищните сгради“, каза Албена Тотева, началник на Регионалното управление на образованието.

„Препоръчали сме на електронните сайтове на училищата да бъде публикувана информацията. Много е малък броят на учениците, които до момента по желание учат в електронна среда. Четирима ученици са от начален етап, а двама са по здравословни причини. Не са изключени проверки, за да видим дали се спазват противоепидемичните мерки. Там, където има възражения, могат да се подават към нас“.

Над 400 са учениците в най-голямото начално училище “Христо Ботев“. Директорът му Цветелин Горанов каза, че има нов график за часовете, които са по-кратки, за да може да се дезинфекцира.

„Ние сме ги направили да се разминават в междучасията. Засега нямам родители, които да се обадят и да кажат, че искат да си останат в електронна среда“, добави той.

Източник:
bnr.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button