В Плевен е разкрита COVID зона в извънболничната помощ в ДКЦ „Св. Панталеймон“

В област Плевен е разкрита една COVID зона в извънболничната помощ, съобщиха за БТА от Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/.

За това е сключено споразумение с ДКЦ „Свети Панталеймон“ в областния град. В COVID зоната се прави преглед за съмнение за коронавирусна инфекция. Извършва се и лечение на пациенти със съмнение или с потвърден COVID-19, с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването. То включва два прегледа от лекар-специалист в рамките на 10 календарни дни от датата на доказване на заболяването.

Прегледите предвиждат, по преценка на лекаря, лабораторни изследвания /в т.ч. пълна кръвна картина, креатинин, ALAT, CRP/, както и рентгенография на гръден кош и бял дроб, ЕКГ и измерване на кислородна сатурация. При необходимост, лекуващият лекар може да назначи лекарствени продукти за домашно лечение от позитивния лекарствен списък.

Екипът на лечебното заведение обслужва пациенти, изпратени от общопрактикуващите лекари, така и самонасочили се, се посочва в съобщението от РЗОК-Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button