Започва засаждането на над 70 млади дръвчета в Плевен

В Плевен започва засаждането на над 70 фиданки по предварително уточнена схема на мястото на премахнати от тротоарите по улиците на града изсъхнали, стари и болни дървета. Това съобщи кметът Георг Спартански чрез личния си профил във фейсбук.

„След консултации със специалист-ландшафтен архитект и получени писмени становища избрахме видовете японска вишна, червенолистен шестил, кълбовиден шестил, колоновиден шестил и пъстролистен шестил“, информира кметът.

Младите дръвчета са са с височина от по над 3-3,5 метра, в контейнери, което гарантира 100 процента прихващане. Видовете са съобразени с климатичните особености, характерни за Плевен. Спартански уверява, че е осигурена цялостна организация по засаждането, което ще стартира в понеделник. „Убеден съм, че още следващата пролет младите дръвчета ще ни радват с красотата си“, добавя плевенският кмет и призовава гражданите да ги пазят. Той публикува и снимки, с които илюстрира как ще изглеждат порасналите вече дръвчета и по какъв начин те ще облагородят Плевен, ще го направят по-зелен и цветен.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button