Момченце е първото бебе родено през  2023 година в община Левски

По традиция на 21 януари – Бабинден , кметът на община Левски – Любка Александрова честити щастливото събитие на родителите и отправя сърдечен поздрав към акушер –гинеколозите , към всички които имат привилегията и отговорността да помогнат за появата на нов живот.

Хубавата българска традиция беше почетена днес, в АГ отделението на „МБАЛ – Левски” ЕООД  .

Първото бебе родено през 2023г.  е Атанас   Василев Атанасов, роден на 17.01.2023 г. в 11:25 ч., 2,450 кг и  48 см.Той е второ дете в семейството на Памела Иванова и  Васил  Василев, които имат четиригодишно момиченце.

Атанас идва на този свят   на 17 януари –Антонов ден, но е кръстен на  небесения  покровител св.Атанасий.

Памела , 24 годишната майка благодари на екипа , акушерките и зав.отделението д-р Петков за огромната помощ и грижа в този изключителен за нея ден.

Кметът на община Левски – Любка Александрова поздрави първия гражданин на общината за 2023г. и пожела да е здрав и щастлив, да се радва на много обич от своите родители и порасне голям българин.

Кметът на общината Любка Александрова  връчи на родителите парична подкрепа и подаръци.  Сърдечно поздрави и екипа на отделението, който в трудни времена се бори за  живота. Високият професионализъм  , показва, че когато се работи и с любов, успешно се отстоява на  предизвикателствата .Здраве и сила  за да продължават да помагат  да се ражда новия живот , пожела, и повече бебенца през годината .

След ритуалното измиване на ръцете, зав. отделението д-р Петков сподели спомени и своето светоусещане за професията в отговор на поставени въпроси.Благодари на кмета Любка Александрова ,на Община Левски за подкрепата през годините, на ръководството на болницата и пожела както те са активни ,така да бъде активна и държавата в името на живота и здравето.

Със стихове , песни и наричания , по стара българска традиция, ЖФГ „Детелина” при НЧ „Георги Парцалев-1901”поздрави бебенцето, семейството, акушер-гинеколозите и всички в отделението.

До 20 януари в  АГ отделението на „МБАЛ – Левски” ЕООД  са родени 3 бебенца ,като едно от тях ,вчера идва на този свят по оперативен път.

В отделението винаги са готови да посрещнат при необходимост родилки с отговорност и професионализъм  и това е нормално,сподели д-р Петков. Раждането на едно дете в семейство е сериозен ангажимент, както на  родителите ,така и на обществото.

АГ отделението на „МБАЛ – Левски” ЕООД  разполага с необходимия персонал и техника, но  млади специалисти – акушерки и  лекари не са назначавани от години.

Back to top button