Плевен се включва в Световния ден на ходенето с масов пешеходен поход в парка „Кайлъка“

Плевен се включва по традиция в инициативата „Световен ден на ходенето“ с масов пешеходен поход в парка „Кайлъка“, съобщиха от общината.

От общината са поканили за участие всички желаещи тази неделя, от 9.00 до 11.00 часа, да преминат пеша интересни маршрути в знаковата за Плевен и Дунавската равнина защитена местност в каньона на река Тученишка. В началото на парка – на спирка „Моста“, всеки пешеходец ще получи талон за участие в томбола с награди. Посочени са три възможни маршрута в „Кайлъка“: Моста – Бригадирска поляна, Моста – крепостта „Сторгозия“ – Бригадирска поляна и Моста – крепостта „Сторгозия“ – Попската скала – Тотлебенов вал – Бригадирска поляна. Между 10.30 и 11.30 часа в района на Бригадирската поляна участниците ще могат да пуснат в урна една част от своя талон.

Томболата ще бъде изтеглена на 4 октомври в 11.00 часа пред Туристическия информационен център в градската градина в центъра на Плевен. Наградите ще бъдат раздадени на притежателите на втората част от печелившите талони.

Националната проява Световен ден на ходенето се организира за 29-и път от Българска федерация „Спорт за всички“ с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, се посочва в съобщението на Община Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button